Hoppa till sidans innehåll

ÅRSMÖTET

2017-10-02 10:15
Söndagskvällen var det så dags för årsmötet för klubben. Gott fika och bra diskussioner blev det.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 08:24

Styrelsen består numera av:

Mia Karlsson Ordf, Anneli Solin, kassör/sekreterare, Björn Tingelöf, Hans Pahlin, Lena Källman, Magnus Strömberg, Sofia Bodin och Bengt Stattin.

Styrelsen fick ansvarsfrihet för årets som gått - och en ny budget presenterades. Vi går mot en omsättning på ca 1,3 miljoner.

Medlemsavgifterna förbli oförändrade, dock höjs tränings/tävlingsavgiften till 800 kr/barn ( för de som tränar 2-3 ggr/vecka) - För Grönis och Rödis kvarstår 300 kr/år i träningsavgift.

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan - ni andra kan vänta er ett mail från varukorgen om någon vecka bort för att betala medlems/träningsavgifter.

 

Verksamhetsberättelse Sollefteå Skidor 2016/2017

( Dock just nu utan bilder - utskrifter finns på RUIFSTUGAN )

 

 

 

       STOLTHET; GLÄDJE och GEMENSKAP           

 

Klubbens fjärde verksamhetsår – och utvecklingen har gått stadigt uppåt, och ja – det blev den bästa någonsin!

 

 

Klubben har drygt 300 medlemmar – och när vi summerar året har vi haft fler ungdomar i verksamhet än någonsin. En rolig reflektion var att vi inte ”tappade ” så många i övergången från barmark till snö. Vi har otroliga 16 VM/SM medaljer i våra byrålådor från 15 år och upp till senior – ETT HELT MAGISKT RESULTAT MÄSSIGT ÅR !

.

Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar:

Mia Karlsson ( ordf), Anneli Solin ( kassör/sekreterare), Sofia Bodin, Hans Pahlin, Björn Tingelöf, Håkan Hällholm, Magnus Strömberg och Lena Källman.

Styrelsen har haft 9 protokollförda möten, och vi har öppnat upp en kanal för medlemmar att tycka till på under vår hemsida – Fråga Styrelsen.

I år hade vi ett nytt mål och visionsprogram att jobba med, och vi summerade vid sista styrelsemötet, att vi med råge ligger mycket bra till. Framför allt har vi fått 4-5 st nya ledare, vilket är stommen i vår verksamhet.

Under våren fick också Sollefteå Skidor plats i Riksdagen, där utredningen om statens stöd till idrotten presenterades. Klubben har under detta år, visat upp sin verksamhet, sina styrkor och utmaningar – och vi har spridit våra goda exempel runt om i Sverige.

Ungdom.

Vi har under året haft en aktiv ungdomsverksamhet med ca 100 barn i träning i de 6 olika träningsgrupperna under ledning av ungdomsansvarige Lena Källman. De yngsta grupperna heter Grönis, födda 2011-2012 och Rödis, födda 2000-2010. Sedan kommer A, B, C och D-gruppen där man är 15 år och äldre. Glädjande är att vi får behålla några av de äldre skidåkarna som inte valt skidgymnasium, utan fortsätter att träna för att må bra, och gemenskapen. Det traditionella köttbullelägret har genomförts, samt ett lyckat skidläger i Saxnäs.

    

Vi har sett en ökad trend att fler håller på upp i åldrarna, vilket är mycket glädjande och mycket tack vare våra duktiga ungdomsledare. Målsättningen att utöka tränarstaben med två nya ledare för säsongen uppfylldes med råge. Dessutom har aktiviteterna runt i kring träning fungerat bra, med tisdagsfikat som den mest återkommande. Vi arrangerade också en uppskattad vallakväll!

 

Bildtext: Sollefteå Skidors alla ungdomstränare – grunden för allt som vi presterar som organisation.

Rent resultatmässigt, krönte vi säsongen med USM guld i sprint i herrar 16 genom Elis Tingelöf. Tillsammans med Hampus Bodin och Rikard Westin tog de både lagsilver och brons i stafetten. I damer 15 tog vi ett fint lag brons, genom Elin Modin, Emma Höglund och Alva Eriksson. Nytt för i år var att alla som klarade att åka hälften av ungdomstävlingarna fick ställa upp i ICA cup som avgjordes i Bollnäs. Ångermanland tog en fin andra plats – och där visade Elvira Nilsson att återväxten i Sollefteå Skidor är mycket god, genom att stå överst på pallen.

   

Och naturligtvis avslutade vi säsongen med tårtkalas – där de äldsta i D-gruppen fick vara ledare, och utmaningarna var många. Ledtrådarna ledde fram till SKIDKOMPIS, och där kom olika förslag om hur man är  - om man är en bra skidkompis i Sollefteå Skidor. Stöttande, peppande, vi hejar på alla, snäll, vänlig – och vi slår inte varandra med stavar.

Junior

Ett av Sveriges starkaste juniorstall finns i vår klubb. Det visade vi i år när vi åkte hem från JSM veckan i Boden med 4 guld, 2 silver och 2 brons. Genomslag ute i världen fick vi under JVM som avgjordes i Salt Lake City, dit klubben hade 3 åkare. Ebba Andersson vann ett guld och ett silver. Förutom Ebba var också Fredrik Andersson och Frida Karlsson på plats ( mycket för att se och lära) 

Vi var ett bra gäng som var ute på tävlingarna i Sverige med vallachefen P-O Andersson i spetsen, och de duktiga åkarna har under året haft mycket bra material under fötterna. Anton Eriksson klev upp på pallen i år på avslutande Scandic Cup tävlingen i Umeå, Fredrik Andersson fick stå överst i sin klass – och Frida Karlsson vann totalen genom att vinna alla deltävlingarna över säsongen.

En av höjdpunkterna var att vi på JSM ställde upp med både ett dam och herrlag.

 

 

Senior

Klubben har även  i år haft världens bästa långloppsdam under vingarna. Britta Johansson Norgren fick äntligen lyckas på Vasaloppet, där hon vann både 9 milen, och Tjejvasan ( dessutom på rekordtid) Våra juniorer är på väg upp, och Jenny tog i år klivet och fick representera Sverige vid ett antal tillfällen både på Scandinavisk och världscup. Jenny tog sina första världscuppoäng på OS arenan 2018 i Sydkorea.

Ebba startade säsongen med att kliva in och vinna seniorklassen i Bruksvallarna ( TV-sänt). Detta tillsammans med sina framgångar på JVM gav henne en plats på VM i Lathi, där hon tillsammans med övriga tjejer tog en fin silvermedalj i stafetten. Ebba visade senare på slutet av säsongen med sin andra plats på SM 3 milen att hon mer än väl förtjänar den plats i A-landslaget som hon numera har.

Frida och Jenny var med på SMsprintstafetten – och åkte hem en fin femteplats i världsmotstånd. Frida tog även en 5:e och 6:e plats på Intersport Cupen mot seniormotstånd.

  

Motion

Vuxengruppen har under året tränat på tisdagarna under ledning av Tobias Sundberg. Antalet har varierat från gång till gång, och vi har sett flera som tagit steget vidare och varit med både som funktionärer och ute på tävlingar. Vuxengruppen har också tränat styrketräning på söndagarna under hösten.

Arrangemang

För VM på rullskidor stod på agendan detta år. Och i summeringen när världscupssäsongen var över, så fick högsta betyg av alla arrangörer, med tidtagningsfunktionen som absoluta toppnotering. Sollefteå Skidor har vuxit fram som en riktigt duktigt arrangörsklubb, och i augusti 2017 väntar VM på rullskidor.

 

 

Förutom rullskidtävlingar har vi genomfört våra ordinarie tävlingar med bra startfält. Norrskogssvängen och Ica Kvantumloppet i december. Tävlingshelgen i februari blev dock bara en tävling, på grund av regn och snöbrist. Detsamma gällde för Barnens Vasalopp som vi de senaste åren arrangerat utanför Ica Kvantum. Niptrailen och Broloppet i Sollefteå Trippeln. Vi har även detta år skött om Nipleden, där vi har några tappra som går och gräsröjer med lie och trimmer.

 

Marknad

Vi har under året haft förmånen att få profilera ett antal fina samarbetspartners via tryck på kläderna, skyltar på Hallstaberget, Sociala medier, tidningar och TV. Dessutom har vi varit med på olika företags kick-offer och årsmöten med aktiva och ledare. Vi har under året jobbat vidare med 100 klubben.  

Arbetet med VM på rullskidor 2017 har startats, och vi har försökt sälja in förVM och VM som ett. Spnsorgruppen med Ola i ledningen har gjort ett jättebra jobb. Och till VM 2017 kommer vi att ha 6 st huvudsponsorer; Höga Kusten Destinationsutveckling, SCA Skog, Sollefteå Kommun 100 år, Socialdemokraterna i Sollefteå, Norrskog och Hotell Hallstaberget. Detta kommer avspegla sig på olika sätt, och på respektive lopps nummerlappar. Vi har genomfört den uppskattade sponsorträffen, en lunch på Hallstaberget där vi iår hade ett stort gäng, både aktiva och samarbetspartners med oss.

 

Vi erbjuder företag och partners att vara del i den positiva verksamhet som vi har med ledorden GLÄDJE, GEMENSKAP och STOLTHET i fokus.

Skribent: Ann-Marie Karlsson
Epost: This is a mailto link

 

Medlemsagift

Enskild medlem 150:-
Familjemedlemskap 500:-
Tränings avgift mm t.o.m 8 år 300:-
Tränings avgift mm från 9 år och uppåt 800:-
Gäller perioden 1 Juli till 30 Juni

BG: 212-9484

SWISH 123 326 58 16

Vid problem med inloggning
Mail: This is a mailto link
Mobil:070-2285082

Spåren och vädret på Hallstaberget 

 

Norrskog Logga

 
 
 Ica Kvantum logga (2)
sca
Textilia logga
 
trimtex
 
 
statkraft logga
 
  
 
 
Klövern Logga
 
 
FEKA
 
haglöf logga
 
 
 

Postadress:
Sollefteå Skidor IF - Skidor
LRF Konsult, Storgatan 106
88140 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 070-3602405
E-post: This is a mailto link