Hoppa till sidans innehåll

Vilket år vi har haft !!!!

2016-12-29 14:17
Så här årets sista självande dagar - känns det lägligt att ge en liten lägesrapport, avsluta 2016 - och starta upp 2017. Några rader från en stolt ordförande kommer här:
  • Uppdaterad: 2016-12-30 10:08

2016 var året då vi fyllde 3 år.... 3 år som har kantats av idel steg i rätt riktning. De två klubbarna Sollefteå SK och Remsle SK är nu helt tillsammans i Sollefteå Skidor. 

Styrelsen har under året arbetat fram sin andra 3 årsplan vad gäller verksamhetsmål och inriktning. Ett jobb som inte alltid syns utåt - men målet är att det ska genomsyra allt vi gör med våra ledord i fokus; GLÄDJE, STOLTHET och GEMENSKAP.

Vår verksamhet är spridd, med allt från träning för de allra yngsta - till att vi har skidåkare i yppersta världselit. Sent kommer vi glömma veckan i februari - när EBBA åkte till sig en guldmedalj på JVM, Jenny ett brons - och tillsammans vann de stafetten ( tillsammans med två andra svenskor) Ytterligare på näthinnan finns den roliga avslutningen på vårsäsongen , när D gruppen agerade gruppledare för de yngre. Vi minns också NIPTRAILEN ( och att vi var på SVT vid starten), Broloppet - och alla våra skidtävlingar. Kanske minns vi ännu mer de vi inte kunde genomföra ( 1,5 inställd tävling blev det förra säsongen) De 14 SM medaljerna ligger prydligt i olika hem här i Sollefteå, och det är längesedan vi hade 4 st skidåkare födda och fostrade i Sollefteå i landslagets träningsgrupper. Förutom Jenny och Ebba, hittar vi Fredrik och Frida i juniorlandslaget. Ebba som fortfarande är junior - har så här på slutet av året åkt mer och mer seniortävlingar - och det har hon gjort med den äran. Vi minns också spänningen i Wisma Ski Classic där Britta tog hem totalsegern - men Vasaloppet slutade med en andra plats, vilket har fått till lite ändringar för arrangörerna till 2017 års upplaga.

2016 var också året då vi genomförde förVM på rullskidor - och fick högsta betyg av alla världscuparrangörer. Att vi som klubb är duktiga på att arrangera, det vet vi, med den kompetens vi har inom klubben. Men det är ju alltid roligt att få höra det från övriga världen. Dessutom tog vi hela fem pallplaceringar detta veckoslut genom Britta och Jenny.

Klubbens verksamhet, glädje och framgångar skulle aldrig vara möjlig om det inte vore för våra duktiga ledare, funktionärer, föräldrar, kommunala tjänstemän och politiker, motiverade ungdomar - och våra partners. Utan våra diamanter, guld och övriga sponsorer hade vi inte haft möjlighet att sprida Sollefteås namn ut över världen. Och det har vi gjort med bravur - skulle vi mäta Sollefteås medverkan i media ( i positiva sammanhang som skidåkningen är ) under 2016 är jag helt säker på att vi hamnar på sjusiffriga belopp.

Som stolt ordförande ler jag för mig själv när jag skriver - skulle kunna författa en hel bok om vår klubb - Sollefteå Skidor. Och detta trots att vi bara har 3 år på nacken. Men jag tror jag nöjer mig här - och vill passa på att tacka för allt engagemang under 2016 ! Och hoppas att ni som jag längtar till 2017 ! Året då Sollefteå fyller 100 år, året då vi ska arrangera ett världsmästerskap, året då än fler kommer att lära sig åka skidor och upptäcka glädjen och gemenskapen i klubben, året då vi förhoppningsvis också har framgångar både nationellt och internationellt.

GOTT SLUT och GOTT NYTT 2017

Mia Karlsson 

Stolt ordförande Sollefteå Skidor

070-3602405

PS - följ oss gärna på facebook - där sker det i stort sett dagliga uppdatering om vad som händer i vår klubb. Allt från våra träningar till världsmästerskap !

Skribent: Ann-Marie Karlsson
Epost: This is a mailto link

 

Medlemsagift

Enskild medlem 150:-
Familjemedlemskap 500:-
Tränings avgift mm t.o.m 8 år 300:-
Tränings avgift mm från 9 år och uppåt 800:-
Gäller perioden 1 Juli till 30 Juni

BG: 212-9484

SWISH 123 326 58 16

Vid problem med inloggning
Mail: This is a mailto link
Mobil:070-2285082

Spåren och vädret på Hallstaberget 

 

Norrskog Logga

 
 
 Ica Kvantum logga (2)
sca
Textilia logga
 
trimtex
 
 
statkraft logga
 
  
 
 
Klövern Logga
 
 
FEKA
 
haglöf logga
 
 
 

Postadress:
Sollefteå Skidor IF - Skidor
LRF Konsult, Storgatan 106
88140 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 070-3602405
E-post: This is a mailto link