Hoppa till sidans innehåll

Vi välkomnar hem Ebba med sina TVÅ VM MEDALJER

2017-02-07 22:54
Ebba Andersson - numera kändis över hela Sverige är nu på resande fot och vi välkomnar henne ( och hennes två nyförtjänade VM medaljer) hem till Sollefteå. GRATTIS Ebba till otroligt fina prestationer !
  • Uppdaterad: 2017-02-07 23:09

I amerikanska Solider Hollow visade Ebba att hon fortfarande är en av världens bästa junioråkare.

På fem kilometers skateloppet startade Ebba sist - och länge var det jämt under loppet - men i samma backe som Muhlegg knäckte Per Elofsson - tog Ebba närmare 10 sekunder - och i mål var hon drygt 13 sekunder före Marte Merlum Johanssen. Trött men lycklig EBBA bar stolt sin guldmedalj under kvällen.

Två dagar senare väntade skiathlon - och där var Ebba styrande i hela loppet - ändå fram till sista backen. Där lade Marte Merlum Johanssen en en extra växel - och Ebba åkte in på en mycket fin 2:a plats.

Mycket sjukdomar har gått i det svenska laget - och Fredrik var en av de första att drappas. Penicillinkuren bet - men Fredrik hade inte möjlighet att komma upp i sin kapacitet, men genomförde 10 km skate och skiathlonen med stark kämparglöd. Fredrik har ytterligare ett JVM kvar att se framemot - och vi vet att det finns så otroligt mycket kapacitet hos denne kille.

Frida inledde JVM för Sollefteås del - och gjorde en hyfsad prolog, och gick vidare till kvartsfinal. Där hamnade hon i ett tufft heat( 3 av de som senare gick till final) - och där var dagen slut. En 23:e plats är inte så illa av en debutant.

På skiathlonen blev Frida avplockad av de svenska ledarna - då hon inte längre såg och kunde ha styrfart.

När det sedan vankades stafett insjuknade Ebba på morgonen - och Sollefteås deltagande halverades på tjejsidan. Frida åkte första sträckan ( gick återigen tom - men Sverige var med och krigade, men slutade till slut på en femteplats ( men första nordiska lag)

Frida har ju förmånen att försöka kvala in till ytterligare 2 JVM - det ser vi framemot.

FANTASTISKA EBBA - har åkt hem ytterligare VM medaljer till sin samling hemma i Sollefteå - och återigen satt Sollefteå på kartan. Och VM biljetten har hon mer än väl förtjänat - vi önskar EBBA stort lycka till i Lathi. Och gissa om det är många tummar som kommer hållas i hela Sveriges land för Ebba under den senare delen av februari. 

Tack Ebba för underhållningen och dina fantastiska prestationer, och tack för att du är du, och att du andas våra ledord: GLÄDJE; STOLTHET OCH GEMENSKAP!

Skribent: Ann-Marie Karlsson
Epost: This is a mailto link

 

Medlemsagift

Enskild medlem 150:-
Familjemedlemskap 500:-
Tränings avgift mm t.o.m 8 år 300:-
Tränings avgift mm från 9 år och uppåt 800:-
Gäller perioden 1 Juli till 30 Juni

BG: 212-9484

SWISH 123 326 58 16

Vid problem med inloggning
Mail: This is a mailto link
Mobil:070-2285082

Spåren och vädret på Hallstaberget 

 

Norrskog Logga

 
 
 Ica Kvantum logga (2)
sca
Textilia logga
 
trimtex
 
 
statkraft logga
 
  
 
 
Klövern Logga
 
 
FEKA
 
haglöf logga
 
 
 

Postadress:
Sollefteå Skidor IF - Skidor
LRF Konsult, Storgatan 106
88140 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 070-3602405
E-post: This is a mailto link