Hoppa till sidans innehåll

Information Barn och Ungdom


Vad kostar det att träna?

Om ni väljer familjemedlemskap kostar det 500 kr och väljer ni enskilt medlemskap kostar det 150 kr. Ni betalar även träningsavgift som är 300 kr för Rödis, Grönis och vuxengruppen eller 800 kr för de övriga grupperna. I träningsavgiften ingår fika varje tisdag för alla grupper och alla tävlingsavgifter för ungdomsgrupperna. I medlemsavgiften ingår försäkring. Ni betalar enligt de instruktioner ni får i mail när ni registrerat åkarens uppgifter via hemsidan. Det är okej att testa 3 träningar innan man bestämmer sig för om man vill vara med. Detta för att vi alla, barn och vuxna, ska vara försäkrade under träning och tävling.

 

När tränar vi?

Alla träningsgrupper tränar på tisdagar kl. 18. Vi börjar med att träna på Remsle varje tisdag och när snön kommer så skriver vi på hemsidan var träningarna är. Efter träningen bjuder vi på smörgås och varm saft i klubbstugan. När snön kommer så börjar informationen 5 minuter innan och då är det viktigt att alla är där med vallade skidor.

De som är födda 2011 eller tidigare (A, B, C och D-grupperna) tränar även på torsdagar kl. 18 och då är vi på Hallstaberget.

De som är födda 2009 eller tidigare kan även vara med på en fysträning på Nipanskolan på söndagar kl. 18-19. Fysträningen pågår under hösten.

 

Var kan jag hitta information om vad som händer?

På Sollefteå Skidors hemsida lägger vi regelbundet in information om det som händer. Både på ungdoms/motionsfliken och på träningsgruppernas sidor kan det läggas ut information som inte syns på förstasidan. Håll därför koll på hemsidan regelbundet.

 

Hur gör jag för att anmäla mig till tävlingar?

De skidtävlingar medlemmarna kan anmäla sig till finns under Tävlingskalendern på hemsidan. Ni anmäler åkaren senast sista anmälningsdag. Så här anmäler ni

Föreningen betalar anmälningsavgiften för barn- och ungdomsmedlemmar. Undantaget är vid efteranmälan då ni får anmäla er direkt till arrangören samt betala anmälningsavgiften själv. Om ni blir sjuk till en tävling ni anmält er till skall ni omgående meddela arrangören samt maila This is a mailto link Om ni anmäler er till tävling och inte kommer och ni inte anmält sjukdom får ni betala anmälningsavgiften själva i efterhand. För tävlingar utanför Ångermanland gäller speciella regler eftersom ni då även behöver meddela vår kassör This is a mailto link innan sista anmälningsdag att ni anmält er till en tävling. Klubben står inte för eventuella faktureringsavgifter eller extra kostnader i samband med skidtävlingar.

Vid ett antal tävlingar kommer föreningen att erbjuda hjälp med vallning och att visa banan.

Vad är kommunskidan/ungdomsskidan hur kan mitt barn få vara med i Sprintstafetten?

Under vintern kommer det att åkas några kommunskidor och de finns inte i Tävlingskalendern utan annonseras bara om på hemsidan. Det är inte klart hur många tävlingar som kommer att köras men det gäller att åkarna skall ha deltagit i ett visst antal tävlingar för att få pokal. De åkare i varje klass i kommunen (i åldern 9-12 år) som är varit med i kommunskidan under säsongen kan erbjudas att representera Sollefteå kommun i Sprintstafetten som går av stapeln i mars. Kommunlagen tävlar då mot övriga kommunlag i Ångermanland. Stafetterna brukar vara årets höjdpunkt för många av våra unga åkare så vi hoppas att så många som möjligt åker kommunskidan så att vi får ihop riktigt många stafettlag.

Läs mer här

 

Vad behöver jag som förälder hjälpa till med?

En gång varje säsong (tisdagar) vill vi ha hjälp av varje familj att göra i ordning och servera fika. Två familjer hjälps åt varje gång. Vad ni ska göra när ni är ansvarig finner ni information om i köket. Är det någon som inte kan ta den tid ni är ansvarig får ni själva se till att någon annan tar er tid. När vi har våra egna tävlingar och arrangemang vill vi ha hjälp med att baka, servera fika, vara spårvakt och liknande. Det är då viktigt att alla familjer ”drar sitt strå till stacken” och hjälper föreningen efter bästa förmåga.

 

Vad behöver åkaren för utrustning för att vara med?

Ni kommer att kunna beställa nya tränings- och tävlingskläder via hemsidan under början av säsongen. Det finns även några skidutrustningar att låna för den som vill testa att åka skidor någon gång innan skidutrustning köps. Alla som tävlar för föreningen bör tävla i klubbens mössa men i övrigt gäller endast krav på speciella tävlingskläder för juniorer och uppåt.

 

Kan vi vara med på något läger?

Köttbullelägret anordnas vanligtvis första lördagen i oktober och är ett barmarksläger. De åkare som är födda 2007 eller tidigare börjar redan på kvällen innan.

De som är födda 2007 och äldre kan vara med på Ångermanlands Skidförbunds läger.

Det finns möjlighet för åkare från B-gruppen och uppåt att åka till Saxnäs på läger i början av december. I mån av plats kan familjen följa med till självkostnadspris.

 

Vad är ungdomsterrängen?

Under hösten kommer vi att annordna tre deltävlingar inom ungdomsterrängen. Den är gratis och de som springer minst två tävlingar får en pokal. Informationen läggs ut på hemsidan någon vecka innan varje tävling.

 

Vad behöver jag lämna för uppgifter till föreningen?

Du behöver vara medlem för att kunna delta i vår verksamhet samt anmäla till tävlingar. Du registrerar ditt barn/dig själv via hemsidan genom att klicka på Bli medlem på vår första sida.

Om någon medlem av sekretesskäl inte får registreras på hemsidan eller synas på bilder som tas måste ni meddela det till en ledare.

 

Vem kan jag kontakta om jag har några frågor?

Har du frågor kan ni kontakta de ledare som finns i respektive träningsgrupp.
 
Ni kan även kontakta ungdomsansvarig som är Lena Källman tel. 070-324 60 55 This is a mailto link eller vår ordförande Mia Karlsson tel. 070-360 24 05 This is a mailto link

Har ni administrativa frågor tar ni kontakt med This is a mailto link 

Har ni frågor kring fiket, servering eller hamburger grillning tar ni kontakt med Catrin Nilsson 070-341 00 13 eller Eva Olsson 073-075 05 53.

 

Våra ledord är GLÄDJE, STOLTHET OCH GEMENSKAP!

Uppdaterad: 17 SEP 2018 19:46 Skribent: Lena Källman

 

Medlemsagift

Enskild medlem 150:-
Familjemedlemskap 500:-
Tränings avgift mm t.o.m 8 år 300:-
Tränings avgift mm från 9 år och uppåt 800:-
Gäller perioden 1 Juli till 30 Juni
.
Vid betalning av medlems avgift logga in
och betala genom idrottonlines varukorg.
-
Vid problem med inloggning
Mail: This is a mailto link
Mobil:
-
BG:      212-9484
Swish: 123 326 58 16

Spåren och vädret på Hallstaberget 

 

Postadress:
Sollefteå Skidor IF - Skidor
LRF Konsult, Storgatan 106
88140 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 0703602405
E-post: This is a mailto link

 

 Huvudsponsorer

 

 

Guldsponsorer

  

  

 

 

 

Ungdomssponsor

 Klubbsponsor